Roviny
Jedinečná chuť každého roku v jemném destilátu
Sluneční paprsky, které zalijí zlatavou září sady, i dostatek vláhy, jenž dá plodům šťavnatost, tvoří z velké části neopakovatelnou chuť každého ročníku našich pálenek. Věříme v dobré věci, v sílu přírody, ve svou práci. Naše destiláty mají vysokou kvalitu, protože jsou vyráběny v malém nákladu z toho nejlepšího ovoce.
Užijte si jedinečnou sladkou chuť a ovocné aroma každé edice kvalitních destilátů Roviny z našeho rodinného lihovaru.
Vyzkoušejte některou z pálenek první edice Rovin. Pro doladění jejich jemné chuti zrály 6 měsíců v nerezovém tanku.
Slivovice 11/2018 (EDICE 01)
Kvalitní slivovice destilovaná na podzim roku 2018 je charakteristická výraznou vůní švestek, které se krásně projeví i ve sladké chuti destilátu.
Meruňkovice 09/2019 (EDICE 01)
První edice meruňkovice ze září roku 2019 si nese výraznou sladkost a čistou chuť meruněk díky vydatnému slunečnému létu. Aroma má lehkou vůni plodů.
Hruškovice 11/2018 (EDICE 01)
Výrazné kořeněné aroma hrušek si můžete užít v hruškovici destilované v listopadu 2018. V chuti je destilát jemný a vybalancovaný.
Roviny
Jak si nejlépe vychutnat kvalitní destilát
Při destilování záleží na každém jednotlivém kroku, abychom zachovali co nejvíce aromatických látek. Abyste si aroma našich destilátů vychutnali co nejlépe, je ideální teplota pro jejich servírování 16 až 20°C. Při nízkých teplotách se aromatické látky v pálence stávají nestálými a při teplotách nižších 8°C může dojít k zakalení a vysrážení aromatických olejů.